Socker 15 risker

Sockrets dokumenterade negativa effekter

Boken ”Nya självläkande människan” av immunolog Sanna Ehdin:

  1. Sockret kan orsaka för låg eller förhöjd blodsockerhalt.
  2. Socker hämmar immunförsvaret.
  3. Socker är inflammationsframkallande och ökar risken för cancer. (Cancerceller lever av bland annat socker!)
  4. Socker kan orsaka depression.
  5. Socker kan orsaka svampinfektion (candidasis)
  6. Socker kan bidra till benskörhet (osteoporos) eftersom sockret stjäl viktiga mineraler för att brytas ned. Studier av naturfolk har visat att när de övergår till västerländska matvanor får de sämre benstruktur och dåliga tänder.
  7. Socker påverkar proteinets struktur och försämrar därigenom upptaget av protein och blodproteiners förmåga att transportera ämnen.
  1. Socker ger höjning av blodfetter och LDL-kolesterol i blodet.
  2. Sockerkonsumtion har samband med utveckling av degenerativa sjukdomar (diabetes, demens, njursvikt).
  3. Socker minskar vävnadselasticitet och förstör blodets mikrokapillärer vilket skyndar på åldrandeprocessen, ger rynkor och grått hår.
  4. Socker ger upphov till hyperaktivitet, oro, koncentrationssvårigheter och retligt humör hos barn.
  5. Socker bidrar till åderförkalkning och hjärt-kärlbesvär.
  6. Socker kan ge huvudvärk och migrän.
  7. Mänskor som äter höga halter av socker har tre gånger så stor risk att utveckla Parkinsons sjukdom som dem som äter måttliga mängder.
  8. Moderns sockerkonsumtion under graviditeten kan påverka fostrets tillväxt.